top of page
Åbningstider efter påske facadefoto.jpg

Åbningstider

Gældende fra den 7. april

Efter påskeudstillingen og frem til efterårsudstillingen er galleriet åbent i alle weekender.

Lørdag 11 - 17

Søndag 11 - 17

Sommerhalvåret i Kunstlade Gjøl

 

Galleriet er åbent alle lørdage og søndage 11-17 hele sommerhalvåret og jeg står gerne til rådighed, hvis du har lyst til at høre mere om enkelte kunstværker og kunstnere. Hele sommerhalvåret udstiller flere gæsteudstillere og jeg selv i galleriet. Mit atelier er også åbent for galleriets gæster i weekenderne.

 

Galleriets udstilling igennem sommerhalvåret er organisk, forstået på den måde, at kunstværker bliver solgt, bliver skiftet ud og nye kommer til, således at udstillingen er under konstant forandring og fornyelse.

Kig indenfor, fordyb dig og gå på opdagelse...

 

Mvh

Danny Heinricht

Sommerudstilling 2024.jpg
434200538_10228402641005105_5110733657070983616_n.jpg

Påskeudstillingens åbningstider

23. marts - 7. april:
Dagligt åben kl. 11 - 17

PLAKAT Påskeudstilling 2024 jpg.jpg

Plakat for påskeudstillingen. Motivet er malet af Claus Brusen.

Vi åbner sæsonen med en flot påskeudstilling.

Fernisering: Lørdag 23. marts fra 11 -17

Udstillingen kan ses til 7. april og er åben hver dag 11 - 17

De deltagende kunstnere er:

Claus Brusen

Helle Rask Crawford

Danny Heinricht

Sonja Lucien

Peter van Oostzanen (NL)

Malerier, skulpturer, tegninger, akvareller og tryk.

Af kunstnerne vil følgende være til stede i galleriet under ferniseringen: Claus Brusen, Helle Rask Crawford, Sonja Lucien og Danny Heinricht.

Vi byder på et glas vin og lidt sødt til ferniseringen.

Velkommen til årets første udstilling i Kunstlade Gjøl!

Skærmbillede 2024-03-08 100455.png
IMG_2630 (002).jpeg

Helle Rask Crawford

"Engel i stormvejr"

Bronze, limsten. Højde 25 cm

Claus Brusen

"Indanthren Blue. Air, Moist & Flower"

Olie på plade, 270x220 mm

Himmelgods Body & Soul Danny Heinricht 2.jpeg

Danny Heinricht

"Himmelskulptur nr. 3 / Body & Soul"

Olie på plade, 18 x 13 cm

418607557_745558551041212_7394202324231741868_n.jpg

Peter van Oostzanen

"Fields of Yellow"

Olie på lærred

24 x 30 cm

image0 (007).jpeg

Sonja Lucien

“Nye ideer” 80 x 60 cm, olie på lærred

Det er første gang Sonja Lucien udstiller i galleriet. Hun kalder sin kunst for "Symbolsk realisme". Luciens koloristiske og symbolske praksis udtrykker en parallelverden, der indeholder følsomhed og styrke. Hendes malerier inviterer beskueren med på rejse ind i sjælens univers, hvor der findes både lys og mørke og ikke mindst en anden virkelighed.
 

Lucien er er uddannet fra Grafisk Skole og Århus Kunstakademi samt kunstakademiet i Zagreb, Kroatien. Hun har rejst i store dele af verden og boet flere år i udlandet, men har nu base i Danmark.

Sonja Lucien værkdetalje.jpeg

Værkdetalje, Sonja Lucien.

Claus Brusen.jpg

Foruden en serie blomstermalerier, udstilles også tryk af Claus Brusen. Blandt andre to tryk i samme ramme, som maleren selv kalder for "Prins Henrik samlingen", da det er tryk af de første 2 malerier, som Claus Brusen solgte til Prins Henrik.

Claus Brusen tryk.jpg
Prins Henrik samlingen.jpg

De to tryk, som Claus Brusen kalder for "Prins Henrik samlingen".

Himmelskulpturer

En helt ny serie billeder tog sin begyndelse for nogle måneder siden. Ordet ”himmelskulptur” kom til mig, mens jeg arbejdede med idéskitserne til nogle små billeder og det gik op for mig, at der var en slags rød tråd i skitserne. Jeg fik stor lyst til at skabe en hel serie over temaet.

Serien kommer til at bestå af 10 – 12 forskellige motiver. Alle i samme størrelse og med kun et enkelt objekt svævende over et helt almindeligt og velkendt landskab. Et fjordlandskab. Og landskaber i umiddelbar nærhed af fjorden. Himlens farve er, modsat landskabet, overdrevet. Skruet ”over-naturlig” op for. Over-realistisk. Surrealistisk! Og en ny himmelfarve for hvert billede. Objektet fylder næsten hele himlen i hvert lille billede. På denne påskeudstilling kan du se de første 4, som jeg har malet.

Kunsttryk som samlerobjekt

På sigt er tanken, at alle malerierne bliver fremstillet som små tryk. Så kan man samle på dem og sammensætte sin helt egen, større eller mindre, serie på væggen derhjemme.

En himmelskulptur er en helt almindelig, ordinær ting, som jeg får øje på under min daglige gåtur ned til fjorden, kun 400 skridt fra mit atelier. En muslingeskal for eksempel. En fjer. Det kan også være et efeublad i baghaven, et sneglehus, en sten eller en af de mange glaskugler, der holder til i atelieret. Almindelige ting fundet i umiddelbar nærhed. Indenfor et begrænset område. Og så op med dem. Op i en grænseløs himmel. Svævende. Tyngdekraften ophæves. Dét elsker jeg jo.

De små, svævende objekter fylder som sagt det meste af himlen. Sådan lidt ”In your face”-agtigt, måske. Som et manifest. Eller statement. Betydningen af et eventuelt statement må enhver beskuer selv finde. Hvis altså der findes en betydning. For ideerne kommer fra et temmelig tankeløst sted. Som altid.

Nå, men nu skal jeg lige have solgt originalerne først. Håber vi ses i Kunstlade Gjøl til påskeudstillingen.

 

Danny Heinricht

Ny serie små malerier. Himmelskulptur nr. 3 Body & Soul. Danny Heinricht.jpg

Indramningen er blevet særdeles vellykket på disse små malerier. Sædvanlig svæveramme, men med ekstra meget luft omkring motivet, sådan et de små billeder kommer til at fremstå nærmest helt cinemaskopisk.

Himmelgods nr 3 Body & Soul Danny Heinricht .jpeg

Det tredje motiv i serien "Himmelskulpturer". Dette billede har titlen "Body & Soul".

Disse sommerfuglevinger har jeg samlet op i baghaven en sommer uden helt at vide, hvordan de skulle blive til et maleri (et lille kunstværk var de jo allerede).

 

Nu lykkedes det, og det første resultat kan ses i Kunstlade Gjøl til påskeudstillingen, hvor det lille maleri bliver præsenteret sammen med meget andet nyt fra andre kunstnere og mig.

Jeg tror ikke, at det er den sidste sommerfuglevinge, jeg maler. De er meget smukke og poetiske.

 

Fernisering, altså åbningen, af påskeudstillingen er den 23. marts 2024.

Meget mere om den kommende udstilling, og hvem de andre kunstnere er, senere..

-Danny Heinricht

Sommerfuglevinger skitse.jpg
Danny Heinricht ved sit staffeli.jpg 2.jpg
header.jpg

Velkommen til juleafslutning i galleriet weekenden den 16. og 17. december. Begge dage 11 - 17

 

Vi byder på et glas og lækre julekager, da vi ikke kun nærmer os jul, men også afslutningen af denne sæson. Galleriet har åbent til og med den 23. december, hvorefter vi går på vinterferie, som varer lige til påske.

 

Gå på opdagelse i galleriet, der byder på kunst af høj kvalitet af flere af galleriets kunstnere. Der er noget i alle størrelser og prisklasser!

 

Kunst, vin og kager repræsenterer nogle af de ting, som gør livet skønnere, selvom livet strengt taget kunne leves uden. Men hvem har lyst til dét?

 

Velkommen i Kunstlade Gjøl

kager og 2cv med flag.jpg

Så er der julegaver!

Tegninger, plakater, malerier, bronzeskulpturer og tryk af flere af galleriets kunstnere. Kig ind i galleriet og bliv julekunstglad. Der er noget i alle prisklasser.

 

Åbningstider: Lørdage og søndage kl. 11-17

  • Facebook

Tak til alle jer, der kiggede ind for at opleve vores efterårsudstilling MELLEM FANTASI OG VIRKELIGHED!

 

Det var en rigtig hyggelig og festlig afslutning, udstillingens allersidste dag. Der er mere hvid vægplads og podieplads nu, hvor de solgte værker er blevet overdraget til nye og glade ejere, som får beriget deres hjem med kunstværker. Og enkelte værker er blevet sendt videre til København, hvor de snart skal udstilles på en anden udstilling i et helt andet galleri.

Og nu, hvor udstillingen efter en hel måned med daglig travlhed er afsluttet, går Kunstlade Gjøl igen tilbage til vores normale åbningstider.

Og det er: Lørdage og søndage kl. 11-17, hvor man er velkommen til at gå på opdagelse i galleriet og evt. finde sig en spændende julegave.

Header 2 png.png

14. OKTOBER TIL 12. NOVEMBER

Udstillingen varer fra 14. oktober til 12. november.
Weekender og hverdage kl. 11 - 17 

(Mandage lukket)

Video rundtur i udstillingen MELLEM FANTASI OG VIRKELIGHED

Introduktion af udstillingen

Til vores efterårsudstilling har vi igen inviteret en håndfuld dygtige og fantasifulde kunstnere i Kunstlade Gjøl. Denne gang får vi for første gang en udenlandsk kunstner  med på udstillingen. Peter van Oostzanen er surrealistisk maler fra Holland og det er også hans motiv, der pryder vores udstillingsplakat.

Galleriet vil være fyldt med dejlige og inspirerende kunstværker af de deltagende kunstnere. Man vil kunne opleve malerier, originale tegninger, bronzeskulpturer og tryk.

 Til ferniseringen byder vi på et glas og lidt lækkert.

Luka Dgebuadze og Andreas Schmitz, begge musikere fra bl. a. Aalborgs boblende jazzscene, vil servere behagelig musik under ferniseringen.

Peter van Oostzanen, Helle Rask Crawford og Danny Heinricht vil være til stede i galleriet under ferniseringen.

Helle Rask Crawford (Forkvinde for Dansk Billedhuggersamfund) holder åbningstalen.

FERNISERING

er lørdag den 14. oktober kl. 13 – 17


Udstillingen varer til 12. november og er åben weekender og hverdage kl. 11 - 17 
(Mandage lukket)

Velkommen til vores store efterårsudstilling 2023!

citruskager.jpg

Vi byder på et glas vin og tapaskager fra

Dahl Luther, mikrobageriet ved Fosdalen i Tranum.

Plakat MELLEM FANTASI OG VIRKELIGHED i Kunstlade Gjøl
peter van oostzanen portret.jpg

Hollandsk maler i galleriet!

Kunstneren bag maleriet på plakaten for vores kommende udstilling hedder Peter van Oostzanen. Han er fra Holland og du kan hilse på ham i galleriet til åbningen af udstillingen MELLEM FANTASI OG VIRKELIGHED.

 

Peter rejser nemlig fra Holland til Danmark for at deltage i ferniseringen. Ved samme lejlighed bliver der også mulighed for, at få en signeret bog om hans kunst med hjem.

 

Udover Peter van Oostzanen udstiller Helle Rask Crawford, Dag Samsund og Danny Heinricht. Udstillingen varer en hel måned.

Se meget mere om udstillingen på vores facebook side

  • Facebook

Den hollandske kunstner Peter van Oostzanen foran et af sine nye tryk, der kan købes i galleriet.

Peter van Oostzanen har haft travlt med at lave nye tegninger og malerier til vores udstilling! Her ses en ny, lille akvarel med hans egen blå 2cv.

364808552_1008695207200176_5705559737807363584_n.jpg
IMG_9810 (002).jpg

Helle Rask Crawford

Danny Heinricht

Dag Samsund

Peter van Oostzanen

plakat og annonce forårsudstilling dronninglund kunstcenter 2023.png

Jeg deltager på årets forårsudstilling på Dronninglund Kunstcenter. Det er en stor gruppeudstilling med temaet Magisk realisme med kunstnere fra hele landet og jeg er meget glad for at være blandt de deltagende kunstnere.

Blandt andre af mine værker, udstilles "Drømmefugl"

 

Jeg vil være tilstede ved ferniseringen den 30. april. Måske ses vi i den store, smukke kunstbygning.

Se mere: 

Drømmefugl Danny Heinricht.jpg
påskeudstilling kunstlade gjøl sidste weekend.jpg
Påskeudstilling 2023 i Kunstlade Gjøl.png

Vi åbner sæsonen i Kunstlade Gjøl med den flotteste påskeudstilling med deltagelse af 6 kunstnere: To bronzeskulptører og 4 malere.

Fernisering lørdag den 1. april kl. 11 - 17

Alle dage i udstillingsperioden er galleriet åbent kl. 11 - 17

Udstillingen varer til søndag den 16. april

Læs mere her: 

header med logo.png
338418097_894711291585882_2163468749223988275_n.jpg

Fantasy Art, forårsudstilling 2023

på Dronninglund Kunstcenter

Læs mere her:

Skærmbillede 2023-03-18 092442.png

Nyt tryk

 

Så er trolden og digteren løs!

Storbytrold Badass nu som indrammet tryk og så får du et bagside digt med i prisen. Se mig i surrealistisk dialog med storbytrolden i videoen.

storbytrold badass tryk website.png
316668049_823754915694207_4618533243105974118_n.jpg
316135378_823754959027536_5662843401011333006_n.jpg

Nyheder i galleriet!

"Walking Troll" bronzeskulptur af Helle Rask Crawford (helt ny!)

"Storbytrold Badass" tryk af Danny Heinricht (helt ny!)

"Einstein" tryk af Rasa Dzimidaviciute Olesen (stadig ny, få tilbage)

 

Åbningstider lørdage og søndage 11-17

rasa i kunstlade gjøl.jpg
storbytrold badass tryk website.png

Billedhugger Helle Rask Crawford har skabt endnu en bronzeskulptur over Gjøl trolden. Den kan ses i Kunstlade Gjøl fra den 26. november 2022. Det må da siges at være trolde nyt! Læs her om baggrunden for skulpturen med kunstnerens egne ord:

Walking Troll

I 2010 blev Kunstmuseet Louisiana’s samling med ét (hammer)slag mange hundrede millioner kroner mere værd. Det skete, da skulpturen "L'Homme Qui Marche" (“Walking Man”) af den schweiziske kunstner Alberto Giacometti satte ny rekord for kunst solgt på offentlig auktion. Louisiana ejer én af 6 udgaver af Walking Man.

Med en pris på over en halv milliard kroner blev Giacometti verdens dyreste kunstner. Kurator Poul Erik Tøjner var ikke imponeret over at se auktionsresultatet og udtalte: “Det er som at se en art kapitalistisk teater performance”.

Walking Troll er en hyldest til en stor kunstner, Alberto Giacometti. Hvis den lille, tykke Gjøltrold blev strukket lidt, ville den ligne en skulptur af Giacometti.

Da jeg var barn havde jeg en veninde, der hed Virus. Virus havde kakkelbord og billeder af grædende børn på væggen - og så havde hun TROLDE: Hele serien af Gjøl-trolde med hår i neonfarver. Det var fantastisk at lege med Virus og hendes trolde. Og så kom Danny lige med en udstilling med temaet Gjøl trolde. Det var naturligvis megaglædeligt at få lov at lege med.

Gjøl-dæmning har jeg besøgt tit og ofte, da min søde Moster bor på Øland lige på den anden side af dæmningen. Så jeg føler mig godt hjemme både i Gjøl og i troldeunivers et. Foreløbigt har jeg ladet mig inspirere til 5 forskellige trolde.

Helle Rask Crawford

Giacometti.png
Walking Troll.jpg

Giacomettis "Walking Man" på Louisiana, Humlebæk

Helle Rask Crawford: "Walking Troll"

316542724_823754975694201_1158289286718595556_n.jpg
315898519_823755125694186_3508731242184965102_n.jpg

Helle Rask Crawfords "Walking Troll" i Kunstlade Gjøl

Claus Brusen

 

Galleriet har for tiden flere Claus Brusen malerier. Der er også enkelte tryk tilbage

316259451_824145632321802_1943868562122814324_n.jpg
claus brusen i kunstlade gjøl.jpg

Drømmefuglens tilblivelse

Lille stemningsfilm om tilblivelsen af mit maleri "Drømmefugl", der også belyser de mange gearskift under den lange arbejdsproces, som alle mine billeder kommer igennem. 

kunstavisen artikel kunstlade gjøl trold er fri oktober 2022.png

Kunstavisen har været på besøg for at se vores udstilling. Kunstavisen er landsdækkende og Danmarks største og ældste månedsavis om kunst. 

kunstavisen artikel kunstlade gjøl trold er fri oktober 2022 left.png
kunstavisen artikel kunstlade gjøl trold er fri oktober 2022 right.png

Klik på siderne for at læse artiklen

Til oktober kan Kunstlade Gjøl fejre 5 års fødselsdag og i den forbindelse har vi inviteret en række kunstnere fra hele landet og bedt dem om at skabe kunstværker omkring temaet Gjøl trolde og trolde! Denne enestående gruppeudstilling kommer til at vare hele oktober. Og vi glæder os!

 

oktober åbningstider.jpg

Se video fra ferniseringen her:

TROLD ER FRI

19 kunstnere fabulerer over den verdenskendte Gjøl trold

FERNISERING

Lørdag den 1. oktober kl. 13 – 17

Vi byder på et glas vin og lidt til den søde troldetand. Musikken serveres af Salvador Olmos (guitar) og Andreas Schmitz (gulvbas).

Udstillingen varer til 30. oktober.

Åbningstider under udstillingen: Hverdage, lørdage og søndage 11 – 17. Mandage lukket.

TROLD ER FRI er en omfattende gruppeudstilling, ikke færre end 19 kunstnere fra hele landet bidrager med værker over temaet Gjøl trolde og trolde! Udstillingen består af malerier og skulpturer, og alle værker er eksklusivt skabt med henblik på denne store begivenhed, der også markerer galleriets 5 års fødselsdag.

Temaet for jubilæumsudstillingen er helt oplagt, galleriets kunstneriske profil (surrealisme og magisk realisme) og beliggenhed taget i betragtning.

Gjøl trolden har gået sin sejrsgang over det meste af Verden og er i sin tid skabt af Thomas Dam, som boede på Gjøl. Og ja, man siger stadig ”på Gjøl”, da halvøen engang har været en rigtig ø. Der udstilles også enkelte originale tegninger af selveste Thomas Dam, værker der aldrig er blevet udstillet før.

Udstillingen TROLD ER FRI åbner lørdag den 1. oktober kl. 13 og varer hele oktober måned. De deltagende kunstnere fra nær og fjern er:

ALEKSANDER KOSMALA

CLAUS BRUSEN

DAG SAMSUND

DANNY HEINRICHT

FRANK FENRIZ

HELLE RASK CRAWFORD

JEANETTE ELMELUND

KIM GROTH

KITT BUCH

LISBETH THYGESEN

LISE BREUMLUND

OLE FLYV CHRISTENSEN

POUL JEPSEN

RASA DZIMIDAVICIUTE OLESEN

STINNE TEGLHUS

SØREN KOEFOED

SØREN LYNGBYE

TANJA KALEOVSKI

TORBEN MERSHOLM

Morgentroldedame.jpg
Tanja Kaleoovski Stil ikke dig selv i dårligt lys.jpg
Claus Brusen 2.jpg
Når jeg bliver stor 1 Rasa i Kunstlade Gjøl
kosmala painting.jpg
Strawberry Memory (Alkymistisk landskab med duft af barndommens frihed) - Danny Heinricht.
303961046_2120911701450441_593800073254037502_n.jpg
304991349_2120911561450455_2690652629252017835_n.jpg
Danny slipper troldene fri på Gjøl.png
304854044_2120911528117125_3034043528938011575_n.jpg
Dag Samsund - En lykkelig trold.jpg
Poul Jepsen - Fri- men....jpg
Dali trold med hyben -Danny Heinricht.jpg
Trold kan ikke tæmmes - Helle Rask Crawford.jpg
306129014_2137111489830462_1528900226905521020_n.jpg
Landskab med mælkebøtte kunsttryk af Danny Heinricht.jpg

NYT TRYK

 

"LANDSKAB MED MÆLKEBØTTE"

Kunsttryk i begrænset oplag

Signeret og nummereret. 31 x 24 cm.

 

1.500,- med ramme

950,- uden ramme

Forhandles i KUNSTLADE GJØL

Middle Way plakat Danny Heinricht

NY PLAKAT
"Middle Way"

70 x 50 cm

Pris inkl. sort træramme

785,-

Kunsttryk og plakater kan købes i Kunstlade Gjøl

Video om "Blue Monk by the Sea"

Blue Monk by the Sea

 

Danny Heinricht er surrealistisk billedkunstner. Hans oliemaleri "Blue Monk by the Sea" er en parafrase over det berømte kunstværk "Der Mönch am Meer" af den tyske maler Caspar David Friedrich, malet mellem 1808 og 1810. Danny Heinricht giver det velkendte sceneri et surrealistisk udtryk, forklarer hvorfor han følte sig inspireret til det og fortæller hvordan billedet blev til.

bottom of page